Rørfornying – En bærekraftig løsning for bedriftseiere

30 mai 2023
Eivind Øi

editorial

Rørfornying har endret landskapet for bedriftenes vann- og avløpssystemer. Med denne bærekraftige løsningen trenger bedriftseiere ikke å bekymre seg for kostbare lappeteknikker og fullstendig utskifting av rør som kan påvirke virksomheten. Med rørfornying kan bedriftseiere spare tid, penger og energi samtidig som miljøet blir tatt i betraktning.

Rørfornying – Hva er det?

Rørfornying er en prosess som innebærer å legge et epoxybelegg på de eksisterende rørene. Belegget danner en barriere som forhindrer lekkasjer og korrosjon, slik at rørene igjen blir tette og fungerer som de skal. Denne metoden forhindrer også at bedriftseiere trenger å grave opp bakken for å finne og reparere rørlekkasjer. rørfornying kan utføres på rørledninger av ulike dimensjoner, i flere forskjellige materialer som PVC, støpejern og betong. Rørfornying kan også utføres på vann- og avløpsledninger, samt i kjøkken og toaletter.

Rørfornying – Fordeler for bedriftseiere

Det er mange fordeler med rørfornying for bedriftseiere. Først og fremst kan rørfornying være en tre ganger rimeligere metode enn å grave opp og bytte ut rør. Bedriftseiere kan dermed spare tid og penger på reparasjon og vedlikehold av rørene. Rørfornying sparer også bedriftseiere for kostnader knyttet til gjenoppbygging av dekk og belegg. Ved å foreta en rørfornying, kan bedriftseiere forvente å ha rør som fungerer som skal og på grunn av den nye barrieren på innsiden av røret, vil ikke fall i vannkvalitet lenger være et problem. I tillegg vil forbrukerne bruke mindre vann, og dermed redusere vannavgiftene.

Rørfornying – En bærekraftig løsning

Ved å velge rørfornying, kan bedriftseiere dele sin del av det ansvaret for å redusere deres karbonavtrykk. Rørfornying eliminerer behovet for utvinning av nytt materiale og for å transportere dette. I tillegg blir det ikke nødvendig å avhende den gamle rørledningen, og det vil dermed ikke være behov for transport for de gamle rørene. Dette er en miljøvennlig tilnærming til å løse problemer knyttet til rørledninger. Bedriftseiere som velger bærekraftige løsninger vil kunne øke kundetilfredsheten og forbedre sin virksomhet omdømme. En bærekraftig tilnærming til virksomheten kan være en positiv markedsføringskampanje og kan øke kundebasen.

Rørfornying er en bærekraftig og kostnadseffektiv metode for bedriftseiere når det gjelder vedlikehold av vann- og avløpsrør. Det er viktig å finne en pålitelig rørlegger som kan foreta rørinspeksjon. Metoden eliminerer de fleste risikoene som normalt oppstår ved tradisjonelle metodene, og rørene vil ha lengre levetid enn før. Mange bedriftseiere har allerede oppdaget fordelene ved rørfornying og velger å implementere dette i sine virksomheter. Bedriftseiere kan dermed spare penger, tid og energi mens de sikrer en bærekraftig tilnærming til sin virksomhet.

Flere nyheter

04. april 2024

Ytterdør