Lån på nettet – hva er det?

21 februar 2022
Johanne Larsen

editorial

Har du lurt på hva som egentlig er greia med onlinelån? Her skal vi se litt nærmere på ulike lånekategorier på nettet. 

Lån i ulike størrelser

lån

Man kan se at det finnes lån i mange ulike størrelser på nettet, og det er fordi de er tilpasset ulike behov. Man kan for eksempel finne det som heter smålån, som typisk er lån i en mindre størrelsesorden som 5-20.000 kr. Det finnes også eksempler på større lån, som billån og boliglån på nettet. Det finnes altså lån i alle størrelser på nettet, men hva er egentlig forskjellen mellom å låne her og i en fysisk bank?

Når man låner penger i banken, så er det ofte sånn at man skal stille en eller annen form for sikkerhet for det lånet man søker om. Det kan være i alt fra eiendom til andre ting som banken kan ta pant i. Det er for at banken skal kunne sikre seg at de får pengene sine, selv hvis det blir sånn at du ikke kan betjene lånet og overholde lånekontrakten. Derfor tar bankene sikkerhet. Det gjør som regel ikke de bankene man finner på nettet. Der er det snakk om usikrede lån, og det gir en økt risiko for banken, som reflekteres i at det kan være litt dyrere å låne på denne måten. Til gjengjeld er det ingen som spør om hva man skal bruke pengene til. 

Tenk på dette 

Det er alltid lurt å ha en ansvarsbevisst holdning til lån, også de du finner på nettet. Det er lurt å legge en god plan for lånet, og hvordan man skal betjene det i lånetiden. Det er også lurt å tenke litt realistisk i forhold til sum, og ikke låne mer enn man har råd til. Sunn fornuft er alltid viktig å ta med seg, uansett hvilken lånekategori. 

Flere nyheter

04. april 2024

Ytterdør