Kan man gjøre noe ved hårtap hos menn?

15 april 2020
Johanne Hansen
Kan man gjøre noe ved hårtap hos menn?

Mange menn lurer på om man kan gjøre noe ved hårtap. Hårtap er noe som kan skje plutselig eller over tid, men uansett hvorfor og hvordan det skjer, så er det noe som mange menn ikke synes er særlig morsomt. Det kan nemlig gå veldig utover selvtilliten når man begynner å miste håret som mann. Mange menn føler seg avmaskulinisert og opplever en følelse av identitetstap, men hva kan man egentlig gjøre? Det kan du lese mer om her. 

Flere metoder for å motvirke hårtap

Det finnes flere metoder for å motvirke hårtap, både naturlige og mer kunstige metoder. Det er mange som helt sikkert har hørt om for eksempel tupper eller halvparykker for å skjule at man har begynt å miste håret. Dette kan fort se litt kunstig ut og derfor er det mange som er på jakt etter mer naturlige metoder. Det er også mange som barberer av håret og får en tatovering som ser ut som hår så man ikke kan se at det ikke kommer noe der man er skallet. Mange begynner også å gå med caps eller hatt for å skjule begynnende hårtap eller hår som begynner å bli tynt. Hårtap kan føre til at man føler at man blir gammel før tiden. Det kommer rett og slett av at vi forbinder skallede og tynnhårede menn med en høy alder, og da er det ikke så gøy hvis man er i tjueårene eller tidlig i tredveårene og føler at man begynner å miste mye hår. Det er faktisk en realitet for mange. Da føler man at man ser eldre ut enn det man er og så mister man selvtilliten. 

Det finnes heldigvis også mer naturlige midler mot hårtap. Mange olier og kjemiske produkter har god dokumentert vitenskapelig effekt når det kommer til å forebygge og motvirke hårtap hos menn. 

Flere nyheter

04. april 2024

Ytterdør