Har du fuktisolert hytta eller boligen?

01 januar 2023
Johanne Larsen

editorial

Det er svært viktig å sørge for god fuktisolering i en bolig, men det er det mange som ikke er klare over når de kjøper bolig, eller selv hvis de har bodd i den samme boligen i mange år, ja, kanskje tiår. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor fuktisolering er så viktig, og hva du rent faktisk kan gjøre for å fuktisolere hjemme eller på hytta. Det kan nemlig spare deg for fuktproblemer i fremtiden. 

Hvorfor fuktisolere?

Det virker kanskje åpenbart, men grunnen til at man sørger for å fuktisolere, er rett og slett for å unngå problemer med fukt. Det er noe som fort kan oppstå når man har bygget hus eller hytte i et klima som er rått og fuktig, og med så mange ekstreme årstider som vi kan ha her til lands, blir fuktisolering en svært viktig oppgave for å unngå fukt. 

Dette kan du gjøre for å fuktisolere

fuktsperresystem

For det som bygger helt nytt, er fuktisolering et element man med fordel kan tenke inn allerede når man planlegger. Det er fordelen med å bygge nytt og man kan sikre seg en energieffektiv og godt fuktisolert hytte eller bolig.Det kan være en god ide å installere et godt fuktsperresystem, for å unngå problemer med fukt. 

Det er også sånn at man rent faktisk kan etterisolere, hvis man vil forebygge for fukt. Kanskje er den isoleringen som har vært i boligen ikke god nok, eller har forfalt over flere tiår, og da kan det være lurt å gi den en liten oppgradering. Dette kan gjøres på flere måter. Man kan for eksempel hulromsisolere vegger som ikke er godt nok isolert, det gjør boligen både varmere og mer fuktsikker. Man kan også skifte isolering i tak og vegger, som kanskje er råtten eller ikke isolerer som den skal mer. 

Flere nyheter

04. april 2024

Ytterdør