Grønne endringer du kan gjøre i hjemmet

30 august 2022
Johanne Larsen

editorial

Et grønnere hjem står høyt på prioriteringslisten for mange, og det er ikke så merkelig med tanke på at de fleste prøver å omstille seg til en litt grønnere hverdag. Men hvilke vaner kan man legge om for å leve litt grønnere når det kommer til husholdning? Det skal vi se litt nærmere på her.

Gjenvinning – et marked i stor vekst

Det er ikke uten grunn at markedet for gjenvinningsmaskiner vokser. Det er rett og slett fordi markedet for gjenvinning blir større og større. Det er blitt lettere å gjenvinne, og det er enklere å finne god informasjon om hva man skal gjøre.

Det er nemlig viktig at man gjenvinner riktig og sørger for å sortere ting akkurat der de skal. Det gjør nemlig at man unngår at ting havner feil sted når det skal sorteres på fyllingen av gjenvinningsmaskiner og lignende, og derfor er det lurt å bruke litt ekstra tid på sortere søppelet. Ha et eget område der du enkelt kan se hva som skal hvor, og lag et godt system.

Da er det vanskeligere å falle for fristelsen til å bare putte alt i restavfall. Det å lære barna også å sortere avfallet, kan være en god ting. Da blir det en viktig oppgave for hele familien at man sørger for å sortere avfallet – og få et litt grønnere hjem. Da kan avfallet bli nye materialer på sikt. 

gjenvinningsmaskiner

Tenk på energiforbruket 

Det er også mange som for alvor har fått øynene opp for å spare på strøm og energi. Det å ta kortere dusjer, tenke over at man skrur av vannet når man pusser tenner og trekker ut kontakter som ikke brukes, det er noe vi alle kan bli bedre til.

Her i Norge er det også mange som har for vane å ha lyset på selv i rom man ikke er i, det er ikke en god vane hvis man vil være god til å spare energi. Slå av lyset når du går ut av badet, og gjør det til en god vane. 

Flere nyheter

04. april 2024

Ytterdør