De beste fottipsene

23 mai 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er fort gjort at føttene blir litt vel neglisjert. De er så langt unna hodet, og derfor er det lett å glemme at de kanskje trenger litt ekstra pleie og oppmerksomhet. Men føttene våre gjør en kjempejobb med å bære hele kroppsvekten vår hver eneste dag, og derfor kan de med fordel få litt ekstra god pleie. Det skal vi se litt nærmere på her. 

Slik tar du vare på føttene dine 

Velpleide føtter handler nemlig ikke bare om at føttene dine skal se pene og velstelte ut, men at de rent faktisk blir tatt godt vare på. Det er kanskje ikke noen hemmelighet at gode sko er et godt sted å starte når man skal ta godt vare på føttene sine. Høye hæler er for eksempel ikke noe som er godt for hverken rygg eller føtter, da de gir en skjev belastning.

Det er også sånn at problemer med føttene godt kan forplante seg lenger oppover, og dermed gi overbelastning i knær og rygg. Derfor er det viktig å prioritere føttene og godt fottøy. Det er lurt å finne et par komfortable sko til hverdagsbruk, som gir den støtten du har bruk for. Men hva hvis sko ikke støtter godt nok? 

Ortopediske hjelpemidler

Trenger du ortopediske hjelpemidler? 

Ortopediske hjelpemidler kan være akkurat det du trenger for å få den støtten du trenger. Da kan man for eksempel få spesialtilpassede såler som man kan bruke som innleggssåle i sko og få akkurat den passformen man trenger. Det kan være til stor hjelp, og gjøre en stor forskjell for din fothelse. Derfor kan det være lurt å oppsøke ortoped for å se om det er noe du kan få hjelp med som kan forbedre både komfort og eventuelle smerter du har i hverdagen som resultat av overbelastning. Det er viktig å ta godt vare på føttene! 

Flere nyheter

04. april 2024

Ytterdør